13 januari 2014

SNÖKANON PÅ KALLHOLMEN

Vi har varit utan snö hela julen och nyåret...på Kallholmnen...i Norrland!  Man tror knappt var är sant mörkt, regnigt och halt så jag som har brutit revbenen vågade knappt ut på mina dagliga promenader. Sen åkte vi på resa över trettondagen och kom hem till det här härliga :-) Sjuttio centimeter på knappt två dygn...

Tycket det är ljuvligt och underbart...livet blir så ljust och fint. Sen har jag en karl med två traktorer en lånad snöslunga och massor med överloppsenergi så jag slipper allt som har med skottning och göra så jag behöver bara njuta av busvädret. Ser ni att småfåglarna kommit fram direkt snön och kylan kom.

Det är detta den nya företeelsen snökanonen beror på, öppet hav som är varmt och kalla vindarna från norr. Det innebär att vi som bor på en klippa vid havet får enormt mycket snö och de som bor i stan en mil bort bara har nån cm. Under dessa snömassor gömmer sig adventsbelysningen på altanräcket, förr störde man sig på att alla sladdar och kontakter syntes och nu ser man inte ens lamporna, undrar vad som är bättre?

Detta är Kallholmens Gårdsbutik...eftersom vi bor så nära havet så svarvar snön runt lite på vissa ställen är det snöfritt men utanför butiken är drivorna meterhöga :-) vi får skotta en gång för nu kommer snart sänggavelkunder från Umeå.

Önskar er en underbar vintervecka och lycka till alla ni som ska på Formex.
Vi kommer att vara med på möbelmässan i år, men ni får veta mer om det senare.

Kram Carolina.

2 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Och jag som gnällde över 10 cm! Men kallt har vi, imorse minus 16. Just kyla är jag inte alls glad för.
Men det blir fina bilder.
Kramar
AnnaMaria

Ekenäsliv sa...

Oh my så vackert!!
Här var herr vinter så snål och kom bara och pudrade liiiiiite snålt. Täcker inte marken, så jag hade gärna tagit lite av det ni har där:)
Kanske inte 70 cm men 10iaf;-)
Ha en fin kväll!
Kram Anna