25 september 2009

MITT GAMLA PIANO

Mitt i vardagsrummet, finrummet eller vi kallar det faktiskt bara rummet står ett gammalt brunt piano.
Jag har fått det av mina föräldrar för över 20 år sedan.
Det har följt mig mina flyttningar över landet.
Det låter som ett spikpiano och är ostämt och går knappt spela på.
Är man inte tondöv så blir man.
Min far som är mycket musikalisk bytte till en flygel som gick spela på och jag som är estet var väldigt nöjd med att få detta i 20-års present.

Ovanför hänger två guldramar som inköpts på antikaffärer på tidigt 80-tal!
Visst är det otroligt att man har samma stil fortfarande.
Här ligger också ett horn vi är lite osäkra om dess ursprung, jag tror att min man har köpt det på en loppis i Estland och min far tror det kommer från honom.

Mina föräldrar har flyttat från sitt hus de bott i i 40 år så det är många roliga saker man har fått ta hand om.
Bland annat biblar, böcker och nycklar.

Jag har haft lite svårt för alla madonnor och Kristus statyer som nästan blivit mode i bloggarnas värld.
Tycker att det ska vara en tro bakom religiösa uttryck och jag har svårt att se det som en inredningsdetalj sen får ju var och en självklart ha det som man vill.
En madonna kan ju vara vacker och ge ett lugn som så väl behövs i denna stressiga värld.
Vår familj är troende och den här Jesus hittade jag i källaren i samband med flytten med text under.
Min far fick den av sin mor när han gick med i frälsis någon gång på 40-talet, så här står det.


Se på Jesus.
Minne från din invigning till juniorsoldat.
Mor.
Här syns pianots ben.
Underbara utskärningar och krusiduller som jag älskar.
Tidlöst och vackert.

Ha en riktigt fin helg!
Min man ska nog flyga ett litet sportplan från Stockholm till Skellefteå, det blir spännande.

Kram Carolina.

9 kommentarer:

Vit som snö sa...

Så vackert pianot är, tur att du har bevarat det! Jag hittade ett gammalt vackert piano på Solkraft för en liten peng. Det ska stämmas snart o billigt blir det inte!!! Men jag tycker det är värt det.
Jättefina bilder hos dej idag!
Ha en mysig helg! Kram Cilla

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilket vackert piano för att inte tala om speglarna! Jättefint allt du visar!
Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

Tina sa...

Jätte fint piano, så vackra detaljer på det! Själv var jag och inhandlade en gammal orgel igår...tyckte mest att den var en dekoration...men barnen dök på den och började spela... :-) Kram Tina

Tess på Tilda och Mamma sa...

Underbar piano, underbart att du har det kvar.Har länge önskat mig ett gammeldax svart skolpiano. Vem vet det kanske dyker upp, inte för att jag vet om det rymms hemma kräver lite ommöblering.
Ha en underbar helg.
Kram Tess

Lissboden sa...

Vilket vackert piano Carolina!
Det passar dig.
Jag har också svårt med madonnor eftersom jag kopplar ihop det med en gudstro och det har jag tyvärr ingen. Jag tror därför inte att jag kommer att ha någon sådan här hemma men hos andra är det fint.
Ha en fin helg!
Kram/Maria

♥ Pia... sa...

Hej..men vilket piáno..superhäftigt..annorlunda ..kul att du förvaltat det..men kan du inte stämma det?..kanske går det inte det eller så vill du kanske inte ha det stämt:)..ibland vill man bara att saker och ting ska vå vara ifred...ha en skön fortsättning på helgen..kram..Pia

Granne med Selma sa...

Så vackert! Och jag håller med dig till fullo när det gäller alla religösa prylar som folk omger sig med i varenda blogg. Madonnor, krucifix, radband, ... Jag kan tycka att det är fint, men skulle själv inte ha dem hemma eftersom jag inte är troende på det viset. Jag kommer aldrig att ställa in något i mitt hem som inte betyder något för mig. Däremot är jag lite fascinerad av änglar. Det har jag flera stycker i huset!

Kram Sussie

smultrongården sa...

Jisses vilket fint piano. Jag har aldrig sett nåt liknande! Jag står i valet & kvalet att göra mig av med det jag köpt på blocket när barnen var små. Dom har traglat sig igenom några år av spelande men är helt ointresserade. Jag sätter mig ytterst sällan. Köpte det av gittaristen i Lolita Pop. Trots att jag skurat det hur många gånger som helst, luktar det rök när man kommer nära. Och här har vi aldrig rökt... Det är svart o lite skavt. När jag ser ditt nu känner jag nog att vårt piano ska nog ta och byta ägare... Det fyller verkligen inte ens uppgiften som inredningsdetalj! Minsann har jag bestämt mig här och nu, TACK!!

Vi sänder över en bild till Malin ang koftan. Hur som haver finns den inte på höst/vinter koll. Men kommer till våren igen. Då kan jag lägga undan en. Återkommer när vi är i fas efter vår höstmarknad...
Kram Eva

Lina sa...

Vilket fint piano! Letar efter precis ett sådant. Vet du kanske vart man kan få tag på ett liknanade? Vad är det för märke? Vilket år är den tillverkad? Gillar inte dom nya moderna pianona. Så raka och tråkiga i modellen, gillar när det är lite snirkligt! :)
Tacksam för svar