30 september 2009

WABI SABI

Förra veckan var det varmt och härligt,jag tog bild på vår nya utetermometer! Visst är den fin.
Nu till min fråga.har ni listor? Ni vet långa fina listor med allt som ska/borde göras.
Jag hade en lång en denna sommar..........!

En sten trapp i vår mur var en punkt på listan.Check check stentrappen är klar. Många är punkterna som fortfarande står kvar.
Alldrig blir man riktigt klar trallala
Läste igår om en ny inredingstrend! Eller ny den har sitt ursprung i 1500-talets Japan så ny kan vi inte kalla den.
Lev enkelt med Wabi sabi.Var överskriften.
Nu gör jag ungefär som skvaller reportrarna och tar lösryckta meningar ur denna artikell bara för att det passar mig rätt bra just nu:)
Filosofin bygger på insikten att, ingenting vara för evigt,ingenting blir färdigt och ingenting är perfekt. med andra ord en perfekt filosofi när man tittar på sin lista!
Wabi sabi är att bejaka sönderfall inte bara blomstring.Det här blir bara bättre och bättre tycker jag passar både på kroppen och trädgården just nu:)Men sten trappen är här och den är klar!
För alla er som nu är insatt i denna lära så är detta som sagt lösryckta punkter som gjorde mitt leende lite bredare för en stund.
Kraaaaam Malin

10 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej Malin!

Måste slå mig ner och vila en stund på maten.
Vi står fortfarande och ladar den f-bannade veden som tycks vara oändlig. Ja nu är jag ju inte otacksam för den behövs ju men shit vilket arbete. Folk tror ju inte det är sant att man inte fått in den i veboden ännu. Men mannen fick möjlighet att ta ner skog gratis i våras. Så då har vi ju stått här och jobbat med 100m kubik, och jag är spy less!!!


Jamän visst är det väl så att man släpper det man har för händer när barnen ber om nåt. Nu brukar de ju också hjälpa oss tillbaka så där känner jag mig glad. Men ofta står händer det när man har en massa inplanerat :P Hoppas du fick schamponera håret iallafall...hihi.

Och listor...haha det är min specialité! Här är ALLTID listor på bänken. Handlingslista,att ringa-till-lista, att måla lista och sen den som mannen morrar åt emellanåt...projektlistan. Den är alltid låååååång :) Tyvärr är det inte samma grejer som prioriteras men jag brukar oftast få mitt gjort snabbast ;)
När det gäller Wabi Sabi så har vi väl så allihop. Men för mig är det ingen hit. Jag avskyr att ha halv gjorda grejer...Det är väl därför jg aldrig håller på med handarbete. Då skulle jag ju aldrig få nån sömn för jag höll väl på tills jag var klar :O

Nääääää, nu ropar mannen. Nu är det dags att kärra igen...

höst kramar Viveka

LenaS sa...

Ja jag borde kanske börja lista saker är dålig på det....trappen var jättefin!
Ha en fin eftermiddag!
Kramis/LenaS

Hemma på Landet sa...

Så fin trapp.Kram Stina

The Secret Garden sa...

NEJ!!! Listor bort!!! :) Varför jaga något som man innerst inne känner inte kommer att bli gjort? Inte blir det bättre av det? Och "nya inredningsstilar"...??? känner man inte igen sin egen stil, så är det inte någon hit att härma någon annan. Funkar inte i längden, som det med listorna. Gör man inte saker när de behövs göras, så är det lika bra att skita i det! :) Jag förstår inte det där med att anamma nya "stilar" bara för att det är på modet... skulle kunna dra sååå många liknelser om det, med det skulle nog inte vara någon hit. :)

i Emmas vita hem sa...

Hej tjejer :)
Nu börjar det bli kallt här uppe...brrr...hoppas att ni har det bra!
Jag har listor, flera stycken här hemma, men de lyckas alltid komma bort...De viktigaste sakerna brukar bli gjorda iallafall, just nu är det en enda röra här hemma spikpistoler, lister, symaskin och tyger som dräller...sen ska det byggas ett skärmtak till båten...Ja alltid är det ju nåt men "vi tar det en annan dag" har vi som motto och man får ju inte glömma bort att mysa i höstmörket ;)
Vardagsrummet med de svarta detaljerna var så fint och vilken tjusig trapp ni fått till! :)
Många kramar till er och ha en bra vecka/Emma

Vit som snö sa...

Så snygg trapp!!!
Jaa du, listorna är flera o låånga o tar liksom aldrig slut.
Så Wabi sabi lät som nått för oss också! Får läsa på om det!
Kram Cilla

Lissboden sa...

Hej Malin!
Det är skönt att höra att fler har listor som inte blir klara. Den nya inredningstrenden som du läst om verkar mycket bra. Det som inte blev gjort den här sommaren får helt enkelt förfalla och så får vi se hur det ser ut nästa sommar.
Snygg trapp förresten!
Ha en bra dag!
Kram/Maria

Hanna sa...

Vilken härlig blogg ni har, hit lär jag komma flera gånger. Jag älskar sådana möbler ni har i huset, det är såå fint. Just nu får jag bara drömma....

Sen bor vi nästan "grannar", bor bara ett stenkast från Skellefte-hamn. Nu måste jag kila ser jag, ska röngta mig klockan 08.00.

Ha det bra.

Elsa och Helena sa...

Skrattar av lättnad...den filosofin passar mig bättre än bäst.
Hälsar Helena

smultrongården sa...

Men alltså hallå!! Direkt tar jag till mig Wabi Sabi! Mitt motto har alltid varit: allt kan inte vara perfekt! Hur skulle det vara då?? Skulle jag söka det perfekta hade jag varit väck i hjärtinfarkt för några decennier sen. Nej minsann, lite förfall här o var måste det väl vara. Kanske inte om vi hade några färre barn, lite mindre jobb o ett mindre hus, o tomt o... o... Köper direkt det nya o tror att det kanske kan få några perfektionister att tagga ner!?? Låter klokt i alla fall. Bra att du skrev om det. Er trappa är så jäkla fin. Skulle vi också vilja ha. Men du, det står på EN av mina listor! Jag tycker det är kul med listor. För mig är det också lite som att befästa drömmar. Vissa blir av o andra inte.
Vilken grej med en sån brorsa!
Jag har min urgoa granne. Hon har jobbat m Ernst o varit hans dunder hjälp. Jisses, det hon inte klarar känns inte som det finns. Tur att såna finns att ta till, haha!
Kram på er däruppe, kan tro att ni har kallt - det har vi...