23 september 2014

FÖRRA SEKLET

Ett uppslag i Damernas Värld för sjutton år sen...1997! Ett vitt och klassiskt sovrum med vårt bokskåp i bakgrunden. Första gången våra möbler var med i ett tidningsreportage och det var riktigt stort för oss. Jag minns man tittade på bilden om och om igen....

Damernas Värld

Det känns faktiskt otroligt nästa overkligt när man ser möbler som man formgivit i vackra reportage i olika inredningstidningar. Det här är Året Runt från 1998....på den tiden gjorde vi bara skåp i olika modeller allt från nyckelskåp till linneskåp och specialskåp som användes på den tiden som CD-skåp och DVD-skåp :-) känns som artonhundratalet...

Året runt

Det som är roligt med klassisk formgivning är att den är alltid aktuell... både bokskåpet och linneskåpet har vi kvar i produktionen och säljer bra av fortfarande. Här visas Linneskåpet i en specialbröllopstidning som hette Brud & Bröllop från 1999. Skåpet visas med morgongåvor till henne.

Brud & Bröllop

En av de sista tidningarna vi medverkade i det förra seklet var Hus & Hem. Vårt linneskåp och lilla lampett samsades med slagbord och stolar från en serie som hette Tuvan och det företaget tillverkade också sina möbler Västerbotten på den tiden.

Hus & Hem

Lilla lampetten kan du vinna om du delar dina bilder med Kallholmens möbler i hemmet på vår Instagramsida och taggar bilderna med #kallholmenhemma.

Kallholmen på Instagram


1 kommentar:

Blommiga Rutan sa...

Hej Carolina!

Minns ett av reportagen.
Vi tyckte det var så roligt eftersom vi sålde massa små skåp från er. Klippte ut reportaget och satte upp i butiken!
kommer ihåg alla fina små skåp, nyckelskåp och små skåp för prydnadssaker och sån´t.
Håller med om att det känns länge sedan, har man prydnadssaker i små skåp nuförtiden? Har man "prydnadssaker" överhuvudtaget?
Minns en vacker grön färg som fanns på skåpen. Väldigt fina var dom iallafall de små skåpen, och lättplacerade.

Kram Anncathrine

PS. Vill passa på att påminna om ljushållarna! Har ni skickat dom?